måndag 3 november 2014

Teater

Hej!

På måndag den 10/11 klockan 13.00 ska vi på teater! Vi kommer på mentorstiden (som vi bytt till fredag) att prata mer om teatern.

Här kommer an beskrivning av pjäsen.

Pjäsens består av 9 stycken skådespelare. 3 av skådespelarna ingår i Malmö Stadsteaters ordinarie ensemble, resterade rekryterades genom en öppen audition under våren 2014. Genom Vilja väl möter vi en samling ungdomar vars vägar korsas under ett knappt dygn i Malmö. Relationer bryts sönder. Drömmar om framtiden som kanske kan bli sanna, eller krossas. Det förflutna som finns där att brottas med vare sig man vill det eller ej. Alla vill ju bara väl. Men även välvilja kräver sina offer. 

Pjäsen Vilja väl är inspirerad av berättelser som skickats in till Malmö – The True Story. Dramatikern Kristian Hallberg har gjort omfattande research genom att inte bara läsa berättelser och se videoklipp från Malmö – The True Story utan har också själv vistats på platser där många ungdomar träffas. Där har han tjuvlyssnat och observerat, allt för att manuset och pjäsen ska visa en så realistisk bild av ungdomars vardag i Malmö som möjligt.

Kolla även in: http://www.thetruestory.nu/om-malmo-the-true-story

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar