torsdag 26 mars 2015

Uppgift - Jämförelse (inför nästa lektion)

DENNA UPPGIFT FÅR ENDAST SKRIVAS I SKOLAN

Rubrik och etiketter

Döp inlägget till: Jämförelse - ditt namn
Etiketter/ taggar: Jämförelse, ditt namn

Kunskapskraven
E
Dessutom kan eleven översiktligt redogöra för några samband mellan olika verk genom att ge exempel på gemensamma teman och motiv. Eleven återger någon iakttagelse och formulerar egna tankar med utgångspunkt i berättandet.

C
Dessutom kan eleven utförligt redogöra för några samband mellan olika verk genom att ge exempel på gemensamma teman och motiv. Eleven återger några iakttagelser och formulerar välgrundade egna tankar med utgångspunkt i berättandet.

A
Dessutom kan eleven utförligt redogöra för några samband mellan olika verk genom att ge exempel på gemensamma teman och motiv. Eleven återger några iakttagelser, formulerar välgrundade och nyanserade egna tankar med utgångspunkt i berättandet samt relaterar innehållet i berättandet på ett relevant sätt till allmänmänskliga förhållanden.

Uppgiften
Vi har läst flera olika noveller tillsammans som alla handlar om brott:

"Mor Sauvage"
"Fähner"
"Möss och människor"

Även romanerna ni läst nu handlar om brott. Man kan säga att det är ett av de teman de olika texterna har gemensamt. Du ska skriva ett inlägg där du jämför romanen med de andra verken vi läst. Här finns tips på vad du skulle kunna jämföra:

Jämför vad författarens budskap om brott kan vara
Jämför de olika karaktärerna i texterna
Jämför sättet de är skrivna på
Jämför andra saker som du kommer att tänka på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar